Cel mai sărac preşedinte din lume

Leave a comment

May 16, 2014 by Revista

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Adeseori prezentat drept “cel mai sărac” preşedinte din lume, Jose Mujica, preşedintele Uruguayului, a povestit pentru CNN despre stilul său auster de viaţă.

“Nu sunt un preşedinte sărac. Săraci sunt oamenii care au nevoie de multe – Seneca a spus acest lucru. Eu sunt un preşedinte auster”, a spus Jose Mujica într-un interviu luat de jurnalista Christiane Amanpour de la CNN.

Fost membru în guerrilla marxistă, preşedintele Uruguayului îşi donează 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.

“Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte – în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican”.

Jose Mujica trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, îşi motivează el stilul de viaţă, adăugând că din punct de vedere moral nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.

“Multe persoane vor bani în cantităţi mari. Nu ar trebui să intre în politică. E felul meu de a vedea lucrurile. Nu improvizez. Nu fac marketing. Aceasta este filosofia mea”, a mai spus preşedintele Uruguayului.

Mujica s-a întâlnit cu preşedintele Statelor Unite luni la Casa Albă. Întrebat cum este pentru un fost membru al guerrillei marxiste să păşească în interiorul celui mai puternic dintre simbolurile Occidentului, Mujica a spus că trebuie să accepte “această planetă”, chiar dacă nu ştie dacă este sau nu de acord cu ea.

În decembrie 2013, Uruguay a devenit prima ţară care a legalizat producţia şi vânzarea canabisului, decizie lăudată şi criticată în lumea întreagă.

“Regularizăm o piaţă clandestină pe care vrem să o legalizăm”, a explicat preşedintele uruguayan. “Nu extindem dependenţa. Încercăm să rezolvăm problema în timp util pentru oamenii care se luptă cu această dependenţă, care, ca orice altă dependenţă, este un lucru rău.”

Regularizarea consumului şi a utilizării de marijuana este o măsură împotriva traficului de droguri şi ar putea duce şi la diminuarea consumului, explică Mujica: “Încercăm să luăm piaţa din mâinile traficanţilor”.

Cât despre industria tutunului, Mujica, în calitate de fost fumător, spune că este un ucigaş care trebuie să fie adus sub control. Gigantul american Philip Morris a dat Uruguayul în judecată din cauza legilor sale împotriva fumatului.

sursa – mediafax.ro

foto – cubiclane.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

biroucatalindupu@gmail.com

%d bloggers like this: