Actorul Jimmy Stewart s-a luptat cu nemtii

Leave a comment

May 22, 2014 by Revista

james-stewart-01

Starul din It’s a Wonderful Life se bucura de o mare popularitate. Insusi presedintele Harry Truman a declarat ca, daca ar fi avut un fiu, si-ar fi dorit sa-i semene actorului. Desi nu toate personajele interpretate de el au fost pozitive, Stewart a avut intotdeauna o reputatie impecabila.

Intre 1940 si 1968, Jimmy Stewart a facut tot posibilul sa isi serveasca tara si a trecut peste toate impedimentele. Desi un actor cunoscut, el s-a inrolat in Army Air Corps, ca pilot de lupta. S-a batut si cu prejudecatile si cu mentalitatea superiorilor sai, insa a demonstrat ca trebuie trimis pe campul de lupta, si nu tinut in vreun birou.

Stewart a condus mai multe bombardamente asupra fabricilor naziste, dar si escadronul de bombardiere din Batalia de la Berlin, eveniment denumit mai tarziu Joia Neagra, din cauza numarului mare de raniti americani. Dupa terminarea serviciului activ, in 1946, actorul a ramas in rezerva aviatiei pentru inca 22 de ani, conducand sporadic si alte misiuni necombatante.

Leave a comment

biroucatalindupu@gmail.com